2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia -ehdokkaani

Kirjabloggaajat jakavat Blogistanian Finlandia -palkinnon nyt toista kertaa. Blogistanian Finlandia on kirjabloggaajien vastine Finlandia-palkinnolle. Ehdolle saa asettaa kotimaisia vuonna 2012 ilmestyneitä romaaneja, novelli- ja runokokoelma, ja nyt myös sarjakuvia.
Lasten- ja nuortenkirjallisuus huomioitiin aiemmin jakamalla Blogistanian Kuopus -palkinto.

Edellytys ehdolle asettamiseen on, että bloggaajan täytyy olla itse lukenut kirjat ja hänen on täytynyt kirjoittaa kirjoista blogiarvio omaan blogiinsa. Ehdokaslistassa on linkitettävä kirja blogiarvioon.

Bloggaaja muodostaa paremmuusjärjestyksessä kolmen kirjan listan, johon merkitsee pisteet ja linkin arvioon. Paras kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä ja sitä seuraava yhden (1) pisteen.

Mikäli bloggaaja haluaa asettaa ehdolle vähemmän kuin kolme kirjaa, menee pisteytys näin: paras kirja saa kolme (3) pistettä, seuraava kirja kaksi (2) pistettä. Jos bloggaaja asettaa ehdolle vain yhden kirjan, saa se kolme (3) pistettä.

Morren maailman Blogistanian Finlandia -ehdokkaat ovat:


Nälkävuosi on lukukokemuksena ja romaanina yhä tiukasti mielessä. Vuoden 2012 kaunein ja surullisin kirja, joka tavoittaa jotakin myös tästä ajasta. Ollikaisen kerronnan eleettömyys ja koruttomuus vain korostavat Nälkävuoden rujoa kauneutta. Lohduton tarina sisältää kuitenkin pienen toivonkiteen.


Sudenveri jatkaa hienosti kotimaista, korkealaatuista ihmissusikirjallisuuden perinnettä. Kangasvuo tuo oman, uuden näkemyksensä ihmissuteudesta ja ottaa esiin samalla kysymyksiä identiteetistä ja sen rakentumisesta, sekä erilaisuuden hyväksymisestä.


Poika on hieno romaani, joka nostaa isän ääntä ja oikeuksia kuuluviin. Lähde kulkee perinteisen suomalaisen realismin jalanjäljillä, mutta omaäänisesti ja aikalaisesti. Henkilöiden syvyys korostaa onnistuneesti sitä, etteivät asiat ole niin mustavalkoisia.

Tulokset julkaistaan 2.1.2013 klo 20.00 Sallan lukupäiväkirjassa.

4 kommenttia:

 1. Nälkävuosi on kyllä hieno romaani! Kuten kirjoitit, se on lohduttomuudessaankin toiveikas.

  VastaaPoista
 2. Kangasvuo ja Lähde kiinnostavat nyt kovasti.

  Nälkävuoden kuvauksesi on todella osuva, vaikkei se minulle ollutkaan sitten se tämän vuoden kirja.

  VastaaPoista
 3. Nälkävuosi oli minulle vuoden kirja. En ole lukenut tietysti koko vuoden tuotantoa, mutta Nälkävuosi kosketti, toivo eli loppuun asti.

  VastaaPoista